M/S «Maursund» og oppdraget på St. Kilda 2018

I 2017 hadde M/S «Maursund» et 3 ukers oppdrag for å prøve seg for det skotske entreprenørselskpet Morrison Construction. 

Båten egnet seg særdeles godt til jobben, hvor Morrison Construction hadde søkt verden rundt etter for å finne det rette skipet.

M/S «Maursund» frakter bygningsmaterialer til en forskningsstasjon fra Lochalsh i Scottland til øya St. Kilda.

Som bilde over viser, må båten opp i fjæra for å kunne levere til denne øya da det ikke finnes noen kai her.  

Det fraktes mye sand, betong, bygningsmaterialer og anleggsmaskiner hit i forbindelse med byggingen av forskningsstasjonen.  

St. Kilda er sterkt overvåket av forvaltningsorganet i Skottland,  hvor det er et strengt regelverk å forholde seg til for å få gå i land på denne øya. M/S «Maursund» er i følge Morrison Construction den beste typen fartøy til å utføre arbeidet med å levere hit uten å gjøre unødvendig skade på øya og dyrelivet. 

Når båten legger seg til som på bilde vil båten bli helt tørr når vannet trekker seg tilbake. Her må M/S «Maursund» ligge imens mannskap ombord ilag med arbeidere på øya arbeider raskt og effektivt med å tømme båten før det blir flo igjen. 

Det er nå noen måneder igjen av sesongen før båten starter seilasen på 1.140 nautiske mil til Harstad i Nord-Norge igjen for noen måneders pause. M/S «Maursund» bruker 5-6 dager på denne seilasen. 

M/S «Maursund» returnerer til St. Kilda i 2019 etter vinteren.